Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yerının peyda olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve başka hayatiyetliların yangın yahut herhangi bir evgin hava sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, mimarilması zaruri, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada yer almaktadır.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma geçirmek güçlükle ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Özellikle santimantal ve muteber materyallerin olduğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dolgu kullanılarak kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu ovamızda;

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen dışarıya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Bunun dâhilin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Her mevsim erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında rastgele Yangın çıkış kapısı istanbul bir kayıt, mobilya yahut gayrı bir engel bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Binalarda belli başlı standartlarda alan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *